Pages

Total Pageviews

Wednesday, December 3, 2014

FARMASI Rouge Lipstick 09 - Dark Blood

FARMASI Rouge Lipstick 09

06/02/2014


FARMASI Rouge Lipstick 09 je ruž kako kaže Farmasi, jako pigmentiran, ruž koji dugo traje, daje bogatu boju u jednom potezu. Njegova *ultra formula* sadrži ulje makadamije, koje hidratizira. Ruž sadrži i kolagen, koji čini usne punijim.

FARMASI Rouge Lipstick 09 možete naći u Farmasi katalogu i tamo košta 5,40 KM i možete izabrati jednu od 10 boja iz ove linije ruževa.
Ruž dolazi u crno- zlatnim pakovanju i u svojoj zasebnoj kutijici. Sadrži 4g proizvoda i traje 12 mjeseci nakon otvaranja. Kao i kod drugih Farmasi proizvoda i ovo pakovanje je prilično čvrsto i poklopac klikne pri zatvaranju, Miris je nešto drugaciji, ili opet prilično slican ostalim Farmasi ruževima. Ja ima nijansu 09 koja u pakovanju izgleda nešto drugačije od stvarne boje koju dobijete na usnama. U pakovanju izgleda kao tamno crvena, skoro smeđa, dok na usnama je crvena, moze se reći, jarko crvena. Ruž je ugodan na usnama i lako se nanosi, ima lijep sjaj, ali opet i dobro je pigmentiran.
Ovaj ruž definitivno nije jako dugotrajan ruž, presikat će se dok pijete čaj na vašu šoljicu. Ali boja koja ostane ravnomijerno spada s usana tako da na usnama ostane neka blaga pink nijansa koja je sasvim OK. Kako je ovaj ruž hidrantan, neće se se uvlačiti u borice na usnama, i nakon što se izgubi većina boje opet izgleda sasvim pristojno i usne neće biti isušene.

Sve u svemu, ruž je fin i prijatan, nisam primjetila da čini usne punijim, ali je definitivno ugodan za nositi. Ja bih lično izbacila zlatnu boju, jer nisam baš za to, ali generalno gledajući ni pakovanje nije loše, dugotrajnost nije neka, ali ruž je definitivno OK!


FARMASI Rouge Lipstick 09

FARMASI Rouge Lipstick 09

FARMASI Rouge Lipstick 09 - na ruci

FARMASI Rouge Lipstick 09 - nakon preslikavanja 1x

FARMASI Rouge Lipstick 09 - na ruci

FARMASI Rouge Lipstick 09 - nakon preslikavanja x puta
FARMASI Rouge Lipstick 09

FARMASI Rouge Lipstick 09

FARMASI Rouge Lipstick 09 - na ruci

FARMASI Rouge Lipstick 09 - na ruci