Pages

Total Pageviews

Sunday, January 24, 2016

Avon True Color Matte Lipstick





Danas vam napokon pisem svoje utiske o Avon True color matte liniji ruzeva. Prethodnih dana ste na blogu mogli vidjeti sve boje iz ove linije. Portudila sam se napraviti sto bolje fotografije i prokazati vam ruzeve u realnoj boji i kako se ponasaju. Bilo je tesko i naporno jer ih ima 15 a ovaj zimski period nije idealno vrijeme za hvatanje dobre i kvalitetne fotografije.

Ajde sada da krenemo na same ruzeve;
Nova linija me bas iznenadila, nisam mislila da ce izbaciti novu liniju jer je vec postojala jedna linija matte ruzeva iz Avona, ali kako vidim, neko vrijeme je nema u katalogu. A kako su izbacili ovu liniju, mislim da se ti nece ni vracati. Prethodna linija ruzeva se dosta razlikuje od nove, samo da znate. Naime, ovo su posebni ruzevi, i moram reci mene su jako pozitivno iznenadili. Kada sam ih prvi put nanosila na usne, nisam mogla vjerovati kako je ruz kremast i lagan, a takoder i matte.

Avon za ove ruzeve kaze True Colour Perfectly matte ruz za usne ima;
barsunastu formulu,
savrseno se nanosi,
ne isusuje usne,
hidratizira,
dugotrajno potpuno prekriva i
daje mat boju.

Ruz dolazu u klasicnim Avon ruz pakovanju, samo je ovo crno ima matte zavrsetak. Ruz sadrzi 3,6 grama proizvoda i regularna cijena mu je 13,50 KM  dok trenutno u katalogu kosta 5.90 KM tako da, pozurite i izaberite sebi dva, fino se pocastite, bilo bi steta ostati bez njih dok su ovako jeftini.
Mislim da bi se slozila s vecinom stvari koje su naveli za ovaju ruz. Formula jeste barsunasta i savrseno se nanosi, jednostavno klizi preko usana, sto od vecine matte ruzeva ne biste ocekivali a nije ni isusio moje usne. Sto se hitratacije tice, mogu reci da, dok sam ga nosila nije zatezao moje usne i uvijek je bio kremast kada protrljam usnu od usnu. I nakon skidanja ruza usne nisu bile suhe i ispucale.
Ova zadnja tvrdnja za mene je relativna, pa zelim da pojasnim. Ruz kada nanosite nije matte, jako je kremast i ima malo sjajan zavrsetak. Nakon nekog vremena, ili kada ga blotate, on postaje matte i dobija drugu dimenziju. Zapravo meni bolje izgleda kao matte nego sjajan, jer dok ima u sebi sjaja meni se cini da boja nije ravnomijerno nanesena kod nekih nijansi, ali kada ga blotam, savrsen je! Boja postaje intenzivnija i bolja.


Na fotografijama mozete vidjeti kako izgleda nakon preslikavanja. I mislim da je to jako bitna stavka i mislim da ce vam jako pomoci kod odabira prave nijanse ruza. Jer neke nijanse postaju zivlje a neke jednostavno izgube svoju inicijalnu ljepotu kada postanu matte. Nazalost nisam vam mogla pokazati fotografiju papira na kojem sam blotala- preslikavala  ruz jer je svjetlost uzasna i fotoaparat nece da fokusira na tako blijed swatch. Ali za svak ruz sam 4x preslikala ruz na papir i onda uslikala kako ruz izgleda bez ikakvih popravki, kao sto obicno radim u svim svojim postovima.


Sam ruz nema neki miris a ni 'ukus', prilicno je neutralan i nece te ga osjetiti na usnama. Trajnost im je nekih dobra 3h. Minimalno ce se preslikavati na soljicu ako nesto pijete. Trajnost mozete produziti ako se drzite dalje od jela i pica. Takoder ako ga nanesete u dva tanja sloja s blotanjem izmedu i malo olovke za usne sigurno ce trajati duze, kao i svaki drugi ruz. Ovo je iznenadujuce tanka formula za matte ruzeve, tako da i kada ih popravljate nece se guliti i izgledati cudno. A kako se vecinom gube samo s unutrasnje strane usana nije komplikovano popraviti ih.

Da predemo na boje;
Ima nekih nude, najvise crvenih i pink i jedna tamnija nijansa. Mislim da ce se najvise obradovati oni koji vole pink i crvene i da ce naci nesto za sebe jer su boje super formulisane i neke od  njih vuku na neon sto ce biti odlicno za ljeto. Ja volim matte ruzeve ljeti! S druge strane, nude ruzevi su mi srednja zalost generalno, a i u ovoj liniji.  Ja nisam ljubitelj tih boja u matte obliku generalno.

I sta da kazem za kraj moje najdraze cetiri boje su Berry Blast, Pure Pink, Splendidly Fuchsia i Red Supreme definitivno ih preporucujem a ni Ruby Kiss nije los. Ruzevi su divni i mislim da su drugaciji od svih koje sam probala. Mogla bi ih usporediti s Bourjois velvet matte ruzevima koji su u tecnoj formi, jer su i oni na prvu sjajnu i ugodno mazivi, a kada se osuse postaju matte i minimalno se preslikavaju. Pa eto imajte to na umu. Svi ostali matte ruzevi koje sam probala nisu ni slicni ovima. Ja cu sigurno nabaviti par ruzeva i jedva cekam da prosire liniju s jos boja u narednom periodu. 


( Iznad svake fotografije je link koji ce vas odvesti na post u kojem mozete vidjeti jos fotografija svake nijanse ruza. Zatim, tamo mozete vidjeti kako ruz prekriva, kako inicijalno izgleda, i kako izgleda kada postane matte i naravno swatch  na ruci. Nemam fotografije samog pakovanja ruzeva jer sam sve postove radila s testerima )

Ako i nakon svega ovoga niste sigurni koju nijansu odabrati za sebe, narucite testere i dajte ruzevima sansu, jer mislim da se necete pokajati. 


Avon True Color Matte Lipstick - Posh Petal

Avon True Color Matte Lipstick - Ideal Lilac

Avon True Color Matte Lipstick - Splendidly Fuschia

Avon True Color Matte Lipstick - Berry Blast


Avon True Color Matte Lipstick - Adoring Love


Avon True Color Matte Lipstick - Coral Fever

Avon True Color Matte Lipstick - Vibrant Melon


Avon True Color Matte Lipstick - Ruby Kiss 



Avon True Color Matte Lipstick - Ravishing Rose
Add caption
Avon True Color Matte Lipstick - Red Supreme

Avon True Color Matte Lipstick - Peach Flatters

Avon True Color Matte Lipstick - Pure Pink 

Avon True Color Matte Lipstick - Au Naturale


Avon True Color Matte Lipstick - Perfectly Nude


Avon True Color Matte Lipstick - Marvelous Mocha