Pages

Total Pageviews

Saturday, June 11, 2016

NOTD #21









Nisam dugo objavila NOTD post, ali evo prilike da i to uradim. Nadam se da cu svake sedmice imati nesto novo za podijeliti.

Danas su na repertoaru cvjetici. Nisam znala kako ce ispasti kada sam pocela raditi ali sam odusevljena krajnjim rezultatom! Stvarno nije tesko za napraviti samo treba malo strpljenja.
Lakove koje sam koristila su Avon Gel shine i to: Rain Washed, Roses are Red, Sheer Love i emerald Citiy, naravno i Gel shine zavrsni lak.
Od ostalih stvari tu su: bijela akrilna boja, mali mekani kist i jedna mala tackalica. Naravno i odstranjivac laka i kist za korekcije, ali u ovom slucaju ce vam biti potrebne i posudice za mijesanje laka.

1. Prvo sto trebate uraditi jeste staviti dva sloja laka, u ovom slucaju Rain Washed te pricekati da se potpuno osusi.

2. Drugi korak je to da uzmete lak u boji Roses are Red i stavite dvije kapljuce u posudicu, zatim u tu istu posudicu dodajete par kapljica odstranjivaca laka. Nakon toga uzimate mekani  kist za nail art i sve dobro promijesate. Na ovaj nacin dobijamo razrijedenu boju s kojom je lagano raditi, a daje nam akvarel efekat na noktu. S vrhom kista pravimo nesto kao krug na noktu, s tim da je centar prazan.

3. Treci korak je dodavanje boje Sheer love. Zapravo i nju razrijedimo kao i prethodnu, pa s kistom nanosimo na taj centar koji smo ostavili otvorenim. I nakon  toga cekamo da sve sve osusi.

4. Cetvrti korak su listici koje pravimo s bojom Emerald City. Kao i ostale prvo i ovu boju razrijedimo i zatim je nanosimo s vrhom kista, pazeci da budemo sto precizniji i popunimo sav prazan prostor oko cvjetica. Zelene tanke i kratke linije nam predstavljaju listice.

5. Peti i posljednji korak jeste stavljanje akrilne boje kao tucka za cvjetice, i to uz pomoc nail art tackalice. Trebate dobro paziti da sve boje ispod su vec osusene i da uzimate sto manje boje da bi tackica bila sto manja jer tako daje bolji efekat na noktu. Nakon sto smo sve istackali, cekamo da se osusi da bismo mogli dodati Gel Shine zavrsni lak da te sve boje sjedini i upotpuni manikuru.

I to je to. Ja mislim da nije tesko i da svako moze sebi prilagoditi manikuru. Zapravo mozete raditi manje cvjetica i da manikura bude jos laksa. Takoder mozete izbaciti listice i jos pojednostavniti sve. Ja sam uzivala noseci je i dobila sam mnogo komplimenata. Nadam se da cete i vi uzivati praveci svoju.